Be fresh and refreshed / Budi sveža i osvežena

    
                                                    
                                                         BE FRESH AND REFRESHED
                                                                Budi sveža i osvežena


Konačno je doslo proleće i svi želimo da izgledamo što lepše i svežije, evo nekoliko predloga kako da se malo osvežite, svom licu povratite sjaj posle zime, jer proroda se budi, sve cveta pa hajde da zasijamo...


Moj prvi predlog je ova  Purederm 3D maska za regeneraciju kože sa puževom sluzi. Danas na tržitu puževa sluz se koristi u kozmetici za pravljanje seruma, krema i maski za lice.
Možda nista znali, ali puževa sluz malenom stvoru omogućava samoregeneraciju. Ta  sposobnost, omogućena je postojanjem supstance koja se zove Alatonin.
Alatonin omogućava ubrzan proces zarastanja kože, tvdog i mekog tkiva, a u dodiru sa ljudskom kožom ubrzava regeneraciju ćelija kože i njihovo obnavljanje, reguliše upalne procese.
Pored alatonina puževa sluz sadrži jos i veoma dragocene sastojke poput :
Glikolne kiseline koja uklanja bore na koži i sprečava pigmentaciju, mrlje i pege.
Hijaluronske kiseline koja obezbeđuje hidrataciju i usporava nastanak bora.
Kolagena koji predstavlja osnovno vezivno tkivo ćelija kože i zaslužan je za njihovu kompaktnost i čvrstinu.
Elastina koji daje elastičnost koži.
Vitamina A koji oslobadja kožu od toksina.
Vitamina B6 koji deluje protivupalno.
Vitamina C koji podstiče obnavljanje kolagena i elastina, oslobađa od toksina i pozitivnih radikala i pojačava hidrataciju kože.
Jasno je koliko je puževa sluz dragocena...
 Maska se sastoji  iz dva dela:
1. ampule sa kolagenom i adenosinom ( nukleinska kiselina i glavni izvor energije za svaku ćeliju u organizmu).
2. maske sa puževom sluzi, koja oporavlja i regeneriše.
Na očisćenu kožu najpre se nanosi sadržaj ampule, zatim se stavlja 3D maska ( prvo na bradu zatim na čelo, a onda i na ostale delove lica). Maska treba da stoji od 15 do 20 min. ne ispira se vec se ostatak kreme lagano umasira u kožu.
Napomena je da masku ne treba koristiti ako je koža upaljena ili izgorela na suncu, ako je koža iritirana ili sklona bubuljicama. Mogu je koristiti osobe od 25 do 65 godina. Efekti su fenomenalni, koža je meka, hidrirana, zategnutija i sitne borice su zaglađene, naravno to je trenutan efekat.
Moja očekivanja su ispunjena i  svakako nastaviću da je koristim. Interesantno je da je ova maska koreanski proizvod, pa me je zbog toga jos vise zainteresovala. Azijati su poznati po tome da iz svake blagodeti prirode izvuku najbolje.
3D maska se moze naći u DM drogerijama po ceni od 205 Rsd.


Sledeće dve stvari su Balea ampule, koje koristim vec neko vreme  i veoma sam zadovoljna njihovim efektima (zeleno pakovanjce).
Na prvom mestu su ampule za regiju ispod očiju sa ekstraktom zelenog čaja. Podstiču oporavljen, svež i čvrsci izgled regije ispod očiju.
Sadrže vitamin E koji štiti ćelije kože od štetnog uticaja okoline i starenja kože usled delovanja svetlosti. Jedna ampulica je dovoljna za jednu upotrebu, ima ih 7, sadržaj treba  lagano umasirati u okoloocnu regiju.
Koža je zaglađenija i svežija, ima izuzetno prijatan miris i daje osećaj hidriranosti.  Cena je 165 Rsd u DM drogerijama.


Balea Q10 koncentrat protiv bora od 7 kapsula koje intenzivno vitalizuju kožu lica i dekoltea. Q10 koncentrat ima trostruko dejstvo, jer kožu cini elastičnijom, redukuje dubinu bora, kožu čini čvrsćom, a takođe sadrži i ekstrat žensena...
Redovnom upotrebom koža postaje glatka i deluje mlađe, naravno koliko je to moguće. Sadrži vitamin E i ulje livadske rezahe, brzo se upija i ostavlja osecaj meke kože.
 Za ovaj proizvod imam samo jednu malu zamerku, smatram da bi ampulice  trebalo da sadrže nešto više proizvoda, meni jedna ampula nije dovoljna za lice i dekolte... Sve u svemu super proizvod, super cena i dobar efekat. Cena je 165 Rsd.

                                                          
Ovaj proizvod je osvanuo kao novitet u DM drogerijama, ima više vrsta, ja sam odabrala ovu za hidrataciju. Nemački je proizvod firme Schaebens, meni nepoznate i nove, pa reših da probam ovu masku i uverim se da li radi sve ono sto obećava.
Jedno pakovanje može se koristiti dva puta, podeljen je u dva dela od po 5ml i  pogodan je za sve tipove kože.
Kompleks aktivnih sastojaka sa alojom, avokadom, ureom, krastavcem i čistom termalnom vodom, štiti kožu od gubitka vlažnosti. Pantenol i bisabolol (satojak kamilice) imaju umirujući efekat na kožu lica. Maska se drzi 10 min, ne ispira se vec uklanja papirnim ubrisom. Ono što sam ja primetila koristeci ovu masku jeste da zaista daje osećaj plišane kože i hidratacije. Cena je 139 Rsd.


  Kao što možete sami zaključiti veoma sam  zadovoljna efektima svih ovih proizvoda i zaista ono sto obećavaju, to i ispunjavaju.  Činjenica je da smo mladi onoliko koliko se osećamo maldim i da eliksir  mladosti još uvek nije pronađen, ali nije na odmet voditi računa o prevenciji bora i hidrataciji kože.
Ovi proizvodi prijaju svakom dzepu i moj savet je, posto je došlo proleće, osvežimo se i zasijajmo poput prolećnog sunca!!!
Till the next time!
                                                                   Gigi*s cup of make up


                                                     
<