SUNCE I JA - LETO 2017

       


SUNCE I JA- LETO 2017

Veliki pozdrav dragi moji!

Danas priča vezana za jednu od najaktuelnijih tema ovih dana, a to je SUNCE.
Leto je uveliko počelo i sa sobom donelo velike vrućine i sunce koje nemilosrdno prži, pa s toga reših da Vas podsetim na činjenicu da ni sunce nije više što je nekad bilo.

Pre nekih nedelju dana vratila sam se sa odmora iz prelepe Grčke i sa sobom donela pune oči divnih prizora, uživanja i odmora, ali i sunčanih nezgoda...

Da ne bih dužila, osećam obavezu da sa Vama podelim svoje iskustvo i upozorim na obaveznu zaštitu od sunčevih zračenja UVA, UVB i posledica koje ostavljaju na našu kožu.
Kao osoba koja pripada mediteranskom tipu kože koja lako dobija preplanuo izgled, retko gori i prija joj sunce, ove godine stvari su se promenile.



Prvi put u životu dogodilo mi se da izgorim, da ništa nije pomagalo i završila sam posle dva dana muka, bolova i oteklina kod doktora...

Naime, dogodilo se to da  sam mazala celo telo SPF faktorom 50, a igrom slučaja zaboravila da namažem risove i provela 3-4 dana u paklu opekotina...
S toga, moja poruka je da se mažete od glave do pete kakav god ten imali, da ne bi prošli poput mene.

Zaštita treba da bude sa što VIŠIM  faktorom i ne brinite, visok faktor neće sprečiti da dobijete preplanuli ten, ali će zato zaštititi vašu kožu i sprečiti posledice koje mogu dovesti do ozbiljnih problema ( koje ni ne želim da pominjem, ukoliko npr. imate poput mene dosta mladeža po koži).
Oprez nije na odmet!!!!

Nadalje ću Vam predstaviti proizvode koji su mi boravak na suncu učinili veoma ugodnim.




Na prvo mesto bih postavila EUCERIN gel krem za masnu kožu i kožu sklonu aknama SPF 50 kao idealnu soluciju za zaštitu od sunca za moj tip kože.

 

Krema je izuzetno lagane strukture, brzo se upija i još jedno svojstvo je i kontrola sebuma tako da ova krema je postala deo moje dnevne rutine kao i momenata kada se namenski izlažem suncu na moru, bazenu ili Adi.
Ne sadrži parfeme niti parabene, a kombinacija likokalkona  A i gliciretinske kiseline pruža biološku zaštitu ćelije. Likokalkon A je moćan, prirodni antioksidans koji kožu štiti od oštećenja ćelije izazvanih slobodnim radikalima, a gliciretinska kiselina štiti DNK podržavajući sopstvene mehanizme za zaštitu i opopravak DNK u koži.
Formulacija za regulisanje proizvodnje sebuma sa L-karnitinom  i kombinacijom tri pigmenta za upijanje masnoće sa matirajućim efektom, daje tenu trenutni i dugotrajni mat efekat čak i u uslovima tople i vlažne klime.
Ova krema moj favorit i veliki zaštitnik za svaku preporuku.
Cena: 1500 rsd Lilly Drogerie.



Kada je u pitanju lice tu su i usne na koje nisam proteklih godina obraćala pažnju, ali..
Kada sunce, more i so se udruže moja preporuka je da nanosite neki od balzama za usne sa SPF faktorom.
Na taj način ćete zaštititi i hidrirati usne.
Moj izbor je pao na BALEA balzam za usne iz sunčane kolekcija Sun Dance Dm drogeirja, po preporuci moje drage drugarice Natalije.
SPF faktor 30, miris vanile i kokosa i što kažu i miris i ukus!!!
Ovaj slatkiš za usne zaista je slatkog ukusa!!!
Probajte, nećete zažaliti!!!
Cena: oko 160 rsd DM Drogerie



Evo još jednog moćnog zaštitnika AVON krema za lice i telo Sun + sa SPF 50 koja je nešto gušće teksture, prijatnog mirisa i vodootporna je.
Slučajno sam naručila na nekoj akciji ovu kremicu i u potpunosti sam zadovoljna njenom zaštitom, pa je ona u stvari jeftinija alternativa u odnosu na SPF kreme skupljih brenova.
Cena: oko 200-300 rsd AVON.


Ova tri proizvada su moji sunčani favoriti za početak LETA 2017.
Znam da volite sunce, ali volite još više SEBE i SVOJU KOŽU, jer cena u budućnosti može biti previsoka.
Želim Vam ugodan sunčani vikend, budite lepe, osunčane i SPF zaštićene!!!
Do sledećeg pisanija....


                                                     Gigi's cup of make up

       

<