LIPSTICK FAVOURITES 2016


   OMILJENI RUŽEVI U 2016

Veliki pozdrav dragi moji, u ovom postu akcenat će biti  na svim onim ruževima u kojima sam uživala tokom protekla godine i koje ću koristiti i nadalje.

Osnovne karakteristike po kojima procenjujem ruževe uopšte su:
-dužina boravka na mojim usnama
- pigmentacija
- hidratacija i struktura ruža
- aplikator za nanošenje ili oblik ruža ( zavisno da li je tečni ili kasičan ruž)

Počeću od meni omiljenih boja za svaki dan, tj. boja koje su neutralnije i jednostavnije za nošenje.
                 
     NUDES


Protekle godine mat karmini su vladali, ali mene to nije spečilo da u letnjem periodu uživam u breskasto - nude tonovima ruža koji je pod br. 1 - MAYBELLINE- Sweet nectarine 430, koji ima u sebi blagi šimer i bio je idealan za preplanuli ten i u dnevnoj, ali i večernjoj varijanti. Lagane teksture, sjaja i šljokica, klasičan je ruž na koji je navikla svaka devojka. Treba ga povremeno obnavljati, ali akcenat i jesu sitne šlokice tako da je savršeno poslužio svrsi.
2. VIVID MATTE LIQUID od MAYBELLINE došao je nedge sredinom godine i doneo prelepe boje, kremastu strukturu veoma prijatnu za nošenje, ali ne previše trajnu. Sjajan aplikator i fenomenalnu boju 50 NUDE THRILL. Mislim da je boja i prijatnost na usnama ovde pobedila i svrstala ovaj ruž među omiljene.
3. i 4. su dva tečna ruže veoma slične boje, oba vuku na roze i boju mesa, 3.NYH LIQUID SUEDE Tea&cookies, veoma trajan, veoma tečan, a fenomenalno precizan aplikator učinili su ga jednim od najnošenijih mojih ruževa, dok 4. GOLDEN ROSE LONGSTAY  03 mat tečni karmin je pobednik u pigmentaciji i dužini boravka na usnama, nešto tamnje nijanse i blago isusuje usne.
5. je klasičan GOLDEN ROSE Vision lipstic br.18, kremast, nije mat i idealan za mešanje sa drugim ruževima, u sebi ima dozu braonkaste boje.
6. NYX Lingerie RUFFLE TRIM je bio prvi ruž iz ove linije u koji sam se zaljubila na prvo mazanje.
Fenomenalna pigmentacija, ne isušuje usne, boja stoji poprilično dugo i dovoljan je samo jedan sloj ruža da ispuni svoj zadatak. Aplikator je i više nego precizan, tako da nikad sa njim ne koristim olovku pre nanošenja.
7. VELVET MAT GOLDEN ROSE br.10 je jedan od opšte omiljenih ruževa iz ove kolekcije, divna mat nude boja, srednje trajan i veoma prijatan za nošenje.
           
  RED LIPS


Tu su i nezaobilazne crvene nijanse!
2016 godina bila je godina ponovog vraćanja cvenog ruža na "veika vrata" u make up trendove, iako je po meni crveni ruž uvek u trendu!!! Klasika!
Ovo su boje koje su meni favoriti, tj. nijanse crvene koje dobro pristaju uz moj ten.
1. GOLDEN ROSE LONGSTAY mat tečni ruž u br.06 je svetlija koralna crvena idealna i da se nosi samostalno, ali ja sam najviše volelea da je kombinujem sa 2. AVON mat ružom Ravishing Rose i taj miks je idealan.
Hidratacija i glatkoća, jaka pigmentacija Avonovog ruža zajedno sa dugotrajnošću Golden Rose mat karmina su mi idelna kombinacija i mešavina sličnih koralnih nijansi. Pun pogodak!!!
Drugu kombinaciju čine  3.  MAKE UP FOREVER  Artist rouge creme br. C405 tamnija crvena sa ljubićastim podtonom koju sam mešala, tj. produžavala trajnost sa 4. AURA Apsolute matt tečnim ružom pod imenom CHACKMATTE 605. Idealna hidratacija i pigmentacija, kremastog i sjanog Artist ruža produženog trajanja  Aurinim tečnim mat karminom.
                                                       
  BERRY LIPS


 2016 bila je godina i ruževa u boji bobičastog voća!!!!
Ruž 1. BOURJOIS  ROUGE EDITION VELVET pod imenom 06 Ping pong svrstan je ovde  ne prema boji, već prema tome zato što je redak ciklama ruž koji mi se dopao. Odlične pigmentacije i postojanosti, ne previše dugotrajan, ali veoma prijatan na usnama.
2. VIVID MAZZE LIQUID u br 45. Possessed plum divne je boje, lepe pigmentacije i ostavlja utisak pliša na usnama, ali postojanost je srednja.
3. WONDERFUL CUSHION Mat lip cream od SEPHORA, bio je iznenađenje zbog aplikatora koji je sunđerast. Isprva sam bila skeptična  vezi sa preciznošću nanošenja, ali me je zaista iznenadio.
Veoma lako i lepo se nanosi po linijama usana, ima izvrsnu boju i veoma je postojan.
4. GOLDEN ROSE LONGSTAY opravdao je titulu veoma dugotrajnog tečnog mat ruža, plus tamna boja koja se veoma dobro nosi i ponaša na usnama.
Svi ovi ruževi su veoma slične boje, a  5. NYX Copenhagen je jedan od najpopularnijih u 2016.
Odlična pigmentacija, prijatan i ne isušuje, ali trajnost mi i nije jača strana. Traži često nadograđivanje, što zna da bude naporno, ali vredi...
I za kraj 6. AVON mat ruž Berry Blast je jedan od najhidratantnijih mat ruževa ikad, odlične pigmentacije i srednje trajnosti, za svaku preporuku.

 GLOSSES

                                             
 Za kraj sam ostavila sjajeve kao prvu pomoć za one dane kada ne znate šta staviti na usne, momente kad su oči jače našminkane, a usne treba da budu što neutralnije.
1. AVON prozirni ružičasti sjaj UTRA GLAMUR je bukvalno za svaku priliku.
2. L'OREAL cream br.109 FIGHT FRONT breskaste boje, diskretan, al' evektan.
3. LUUMS WET LIPS GLOSS vuče na blago roze sa ledenim presjajem i sa dosta šljoka, zaista me je iznenadio kvalitetom. Kao što znate, svi oni imaju voćkaste mirise i veoma su prijatni, malo lepljivi kao i svaki gloss, ali idealni za svakodnevno nošenje.


Ovo su bili moji najnošeniji ruževi i sjajevi u protekloj godini!!!
Po dugotrajnosti i pigmentaciji prvi je GOLDEN ROSE LONGSTAY maltene u svim bojama. Nit' pistupačnije cene nit' dugotajnijeg mat ruža. Zaista ih obožavam.
Po hidrataciji koju garantuju i pigmentaciji tu su prvi AVON mat ruževi, apsoluno ne isušuju usne!
Po prijatnosti nošenja prvo mesto dele MAYBELLINE VIVID MATTE LIQUID i NYX Lingerie  ruževi.

To je bio moj odabir.
Pišite mi vaše utiske, da li imamo ista iskustva i šta su vaši favoriti među ruževima u 2016 godini.
Do sledećeg pisanija budite mi vesele, našminkane i srećne dame moje!!!


                                                  Gigi's cup of make up


<