PALETTE REVIEW - Maybelline - The blushed NUDES palette



Pozdrav dragi moji, današnja tema je kao što vidite ova divna nova paletica nude nijansi koja je stigla i kod nas, naravno sa zakašnjenjem u odnosu na ostatak sveta...
 Reč je o Maybelline  The blushed NUDES, nije tajna da  sam veliki obožavalac NUDE nijansi , a ova paleta sadrži sve što je potrebno da se jedan takav look postigene.
Istina je da veoma podseća na Urban Decay Naked 3 paletu, ali daleko je pristupačnija cenovno.
Ovaj post će biti više slika nego reči, pa stoga želim da vas uputim u neke detalje koji se tiču mog mišljenja o kvalitetu boja i ponašanju istih pri radu sa njima.

 






Paleta sadrži 12 veoma dobro pigmentovanih boja, gornji deo palete je posvećen nijansama od bele (sa diskretnim šimerom), bledo kajsija i bež boje do tamnije puder-roze nijanse i na kraju najtamnije u ovom delu palete bakarno braon.
 Predposlednja senka, puder-roze senka je jedina mat u paleti, dok su sve ostale sa većom ili manjim dozom šimera.










Gornji deo palete





Ovako izgledaju boje kada se aplikuju na kožu.
Ono što sam primetila jeste da senke prilikom nanošenja na kapak pomalo se truse pa je potrebno višak boje otresti sa četkice.  Izuzev te male mane, boje se veoma dobro blendaju!!!

Donji deo palete


Kao što i same možete primetiti donji deo plaete je posvećen senkama u tamnijim tonovima.
Počevši od svetlo bakarne boje preko dva para braon, prva tamnija sa sitnim zlatnim šlokicama do svetlo-bež-braon, zatim dolazimo do sive sa blagom primesom tamno zelene boje i na kraju roze-šimerasta i tamno braon sa bakarnim šljokicama...

Interesantno je što je proizvođač na poleđini naveo nekoliko mogućnosti za kombinovanje senki ove palete.
Ukoliko imate dilemu koja senka se s kojom slaže i ne želite da proizvoljno kombinujete oni predlažu sledeće kombinacije.


Možete kombinovati po četiri senke, tri ili dve, na vama je da odlučite koja kombinacija boja vam najviše odgovara.
Evo još koja sličica palete iz različitih uglova kako bi bolje mogli da
imate uvid u ove prelepe blushed nude nijanse.




Paletica sadrži 12 boja, 9,6g.  rok trajanja je 24 meseca od početka korišćenja i što je meni veoma važno proizvedena je u Italiji (nije kineska). Njena cena je 1.290. Rsd.

Nadam se da vam se dopao moj prikaz ove divne paletice koja je idealna za nežne nude make up look-ove, idealna za leto ukoliko ne volite prejaku šminku, ali istovemeno daje mogućnost da se naprave dnevne i večernje varijante...
Do sledećeg pisanija.....


                                                             Gigi's cup of make up

<