Osmomartovski ulov





                             Pozdrav svima i dobrodošli u moj prvi post na mom prvom blogu!
                                              Dobrodošli u Gigi*s cup of make up!


 Ovo je rezultat mog osmomartovskog lova po Liliju. Obzirom da je gužva bila neverovatna, 
 svi se setili da je 8.mart u šest popodne, ja sam zadovoljna svojim ulovom.
 Našlo se malo više body&face kozmetike, ali i po koja šminkalica...


   Počeću sa proizvodima koji su me oduševili  i sva tri su na prirodnoj bazi, kažu proizvoači i da su pravljeni po hand made i old craft technique, u prevodu domaća radinost, starim načinima pravljenja kozmetike.
Na prvom mestu oduševilo me je Dr.Pasha ulje za lice i telo, napravljeno od koštica crnog grožđja.
Fantastičan miris, gusta tekstura i učinak fenomenalan.
Inače, ovo ulje ima namenu anti/age prevencije, zatezanja kože i  hidratacije. Koristim ga kao ulje za masažu lica i biste i prezadovoljna sam efektima.
Cena je oko 1.300 Rsd. i vredi svaku paru!!!

   Sledeća je Dr.Pasha mirisna sveća, moja konkretno Summer Moments, koja pored divnog mirisa ima jos jednu funkciju, naime, može se koristiti kao toplo ulje za negu kože i masažu.
Naravno, moram da napomenem, kada se ugasi sveća, otopljni vosak sa uljima služi u napomenute svrhe...
Cena je 275 Rsd.

   Sofi.rs prirodni  dezodorans sam odabrala više iz potrebe nego iz radoznalosti, a sam Bog zna da sam gora od bilo koje mačke... moram malo sa se šalim!
Dakle, u poslednje vreme posle uklanjanja dlačica ispod pazuha, počela sam da osećam užasnu nelagodnost, pa čak i svrab, ako bi stavila bilo koji od dezodoransa koje inače koristim.
Sprej sa mirisom Limunove trave i žalfije br.8, miris koji mi se jedini dopao, rešio je moj problem. Sveže mriše, nema peckanja i nelagode, jer je napravljen na bazi eteričnih ulja .
Love it!!! Cena je 493 Rsd.


Evelinova mazalica za oštećene nokte je postala pravo otkriće za mene.
Posle visegodisnjeg stavljanja gelova raznih vrsta na nokte, rešila sam da napravim pauzu, međutim, moji nokti su bili uništeni, pretanjeni i posle skidanja gela pucali su i listali se,  kao jedini lek pokazao se upravo ovaj proizvod.
Ovaj tretman oporavlja uništenu nokatnu ploču i nokti rastu bukvalno kao iz vode. Najpre sam koristila tretman 8in1 istog proizvođača, nokti su mi očvrsli, ošteceni deo nokta je brzo izrastao, ali nokti su pocli da pucaju jer su postali nesavitljivi koliko su ojačali.
Preporuka je bila verzija Diamond hard and shiny nails, koji nokte čini fleksibilnijm i sjajnijim. Odlični proizvodi, a cena je više nego pristupačna, celih 279 Rsd.


Prva proba ovog Ziaja losiona prosla je odlicno, namenjen je suvoj koži koja zateže, kakva je trenutni moja (na žalost)...
Sadrži arganovo ulje koje podžze novo vlažnosti kože čak do 35 procenata, regeneriše i  vidljivo smanjuje preosetljivost kože.
Ono što mi se dopada jeste da je veoma neutralnog mirisa i sve što pise na etiketi, to i radi.
Cena ovog losiona iznosi 415 Rsd.



 Za Evelinove kreme sam se zainteresovala po peporuci moje najbolje drugarice koja je probala i oduševila se učinkom, doduše kreme za suvu kožu sa arganom.
Njen komentar je bio da je to jedina krema koja je uspela da izbalansira i hidrira njenu kožu. Vođena  hvalom, ja izabrah sebi bio HIALURIN 4D kremu, koja je sve što meni treba, i dnevna, i nocna, i super miriše, i odlično hidrira...
Sadrzi hijaluronsku kiselinu, biokolagen, akvaporin i biosheabuter i recept se čini čarobnim, a prvi utisci  su zadovoljavajući.
Namenjana je damama preko 30 god. i košta 799 Rsd.






  Vec neko vreme snimam ovaj setic za obrve...
Skoro sam menjala boju kose iz plave u smeđu i onda je dosao red i na obrve, pa sam od dve varijente ovog kita odabrala tamniji, za brinete.
Moram da priznam da moje obrve nisu previše zahtevne, tj. imam poprilično jake i pune obrve kojima nije potrebno npr. japansko iscrtavanje, vec malo stilizovanje.
Lorealov set koji sadrži vosak i senku u slicnoj nijansi braon boje dosao mi je kao kec na jedanaest.
Najpre se koristi vosak kojim se kreira željeni oblik, a zatim se obrve popunjavaju senkom i po potrebi raščešljavaju...
Tako pise u napomeni i crtezu koji  je proizvodjac naveo kao uputstvo za upotrebu. Moje mišljenje je da je najbolje da sami isprobate i pronađete svoj način upotrebe. Moj je npr. sve KONTRA od tamo navedenog....
Nesumljivo je da sam uspela ovim kitom da postignem veoma prirodnu boju i oblik obrva.
Dodatno oduševljenje je izazvala mini četkica za stilizovanje i nanošenje voska kao i pinceta koja me obotila s nogu... Samo da napomenem, stvarno radi, nije od onih stvarčica koje dobijete uz neki proizvod, a nemaju nikakvu svrhu, osim što su mini, i slatke, i vecito vam bleje po nesesru...
Moje pređašnje iskustvo vezano za obrve baziralo se na upotrebi olovaka za obrve, redovno sam ih precrtavala ili skidala višak boje ne želeci da izgledam kao Frida Kalo.
Senke za obrve su za mene ispale pun pogodak tako da ih preporučujem svima koji imaju problem sa olovkama...
Ovaj kit sam pronašla u Liliju po sniženoj ceni od 999 Rsd, valjda osmomartovskoj, inače je regularna negde oko 1300 Rsd.



 Aurin highliter, ili kako bi ga po srpski opisno nazvali, onaj što daje sjaj licu, privukao mi je paznju gledajuci kanal @ana.minic na Youtubu.
Zaista me je odusevila divna, lagana kao zvezdana prašina formula, koja čini mi se, u sebi ima i po koje zrnce vilinskog praha...
Sitne čestica imaju neki ružičasto ljubičasti presjaj koji me odusevljava..
Ko voli disketan sjaj na licu, slobodno nek isproba ovaj proizvod koji se može naći po ceni od 383 Rsd.




Ovo je rezultat mog osmomartivskog lova i utisci o proizvodima koje sam odabrala, moja prva recenzija i prvi blog, stoga hvala na čitanju i jedva čekam vaše komentare!!!

                                                                   Dragana Matijević
                                                                Gigi*s cup of make up
                                                                                     










<